بسم الله الرحمن الرحيم
الحمدلله رب العالمين والصلوه والسلام على خاتم الانبياءوالمرسلين و على آله الطيبين الطاهرين
امروز براي من روز بزرگ و افتخارآميزي ست که اين توفيق را يافته ام درميان جمعيت پرشور و پراحساس شريف طارم و آب بر باشم . اميدوارم که خداوند منان به اين بنده ناتوان خود، توان و قدرت خدمتگزاري به شما مردم بزرگ را عنايت فرمايد. طارم گرچه شهر جديدالتاسيسى ست ، اما از نظر معنوي و فرهنگى سابقه طولانى اي دارد و داراي مردمى رشيد، دانش دوست ، پرتلاش و خستگى ناپذير است مردمى که با تدبير خود توانسته اند، طبيعت را تسخير کنند و ازمواهب الهى و طبيعت موجود استفاده کنند و بدون ترديد ، اگر امکانات مناسب در اختيار اين مردم با استعداد و پرتوان قرار بگيرد، همين منطقه طارم يکى از پررونق ترين مناطق اقتصادي و اجتماعى کشور خواهد شد هم چنان که امروز از نظر شعور سياسى و فرهنگى يک منطقه پيشرفته است .
درست است که ; طارم به لحاظ اسمى ، يک شهر جديدالتاسيس است ، اما طارم درطول تاريخ يک نقطه گمنام و دور افتاده و منزوي نيست . آثار تاريخى موجود در اين منطقه نشانه اين است که فعاليت هاي مدنى و اجتماعى ازهزاران سال پيش در اين جا وجود داشته است . وجود آتشکده (( تشوير )) دراين منطقه نشان مى دهد که قرن ها قبل از اسلام هم اين منطقه معمور و آبادان بوده است و نيز وجود قلعه هاي سمسوز و چورند و ذران که هر سه متعلق به قرن پنجم ميلادي ست و با قلعه الموت ، مرکز سياسى و فرماندهى اسماعيليان ، در ارتباط بوده است . صرف نظر از محتواي حرکت اسماعيليه که البته برجسته ترين وجه آن ، مبارزه با حکومت ديکتاتوري و سخت گير وخودکامه عباسيان بود و به اين علت داراي ارزش است ، نشان دهنده اين است که در قرن پنجم هجري طارم يکى از مراکز زنده فعاليت هاي سياسى و آزادي خواهى بوده است و اين نشانه تحرک اجتماعى ، فرهنگى و سياسى مردم منطقه است . امروز هم اين مردم شريف ، با سابقه ، با فرهنگ و اصيل و اين جوانان پرشور و با شعور طارم ، همچنان زنده و شاداب در عرصه زندگى حضوردارند.
وجود بيش از يکصد و چهل شهيد عزيز و صد و بيست و دو جانبازبزرگوار و بيست و دو آزاده سرفراز، نشان دهنده اين است که مردم طارم درعرصه دفاع از اسلام و استقلال و تماميت ميهن عزيزشان ، ارزنده ترين سرمايه هاي خود را تقديم پيشگاه خدا و ملت ايران کرده اند که خداوند اين تقديمى را از شما مردم بزرگوار بپذيرد و من در همين جا مراتب ارادت وسپاس خود را به خانواده هاي معزز شهيدان گلگون کفن ، خانواده هاي معظم جانبازان و آزادگان اعلام مى کنم و براي جانبازان عزيز اين منطقه و همه ميهن مان آرزوي سلامت مى کنم و براي آزادگان مان آرزوي بهروزي ; وسرفرازي و براي همه ايثارگران اين خطه شرف خيز آرزوي سلامت و سعادت و کامروايى مى کنم و همين جا مراتب احترام خود را به خانواده هاي معززشهدا، روحانيون معزز حاضر در جلسه ، مديران سخت کوش منطقه ، کارمندان شريف دولت ، دانشگاهيان و فرهنگيان منطقه ، کارگران ، کشاورزان ، کسبه ،مديران زحمتکش ، نيروهاي عزيز و پرتلاش نظامى و انتظامى و بسيجى ،فرماندار خدمتگزار و خيرخواه طارم و به نماينده محترم زنجان و طارم اعلام مى کنم و از آنها سپاسگزاري مى کنم و مراتب احترام خودم را ابراز مى دارم وهمچنين لازم مى دانم تشکر و سپاس صميمانه خود را از حضرت آيت الله جناب آقاي موسوي ، امام جمعه شريف و بزرگوار مرکز استان و نماينده محترم رهبري در استان ، ابراز بدارم و سپاسگزاري مى کنم که اين خدمتگزار رانواختند و اين افتخار را به ما دادند که ما را در اين جا همراهى بکنند و همچنين از استاندار محترم و شريف استان زنجان و از همراهان بزرگوار خودم در اين سفر تشکر مى کنم و تشکر خاص و صميمانه از يکايک شما زنان و مردان وبه خصوص تشکر و سپاس از جوانان با شعور و پرشور در منطقه طارم .منطقه طارم با همه محروميت هايى که دارد، نرخ بى کاري آن ، در استان پايين ترين نرخ ; است يا جزء پايين ترين نرخ هاست و شايد بعد از ماه نشان باشد.
گرچه همين اندازه يعنى طبق آمار رسمى 6/ 3که فکر مى کنم امروز ازاين رقم کمى بالاتر باشد هم زياد است ولى پايين بودن نرخ بى کاري نسبت به ساير شهرهاي استان نشانه اين نيست که در طارم امکانات بيشتر است .شايد امکانات طارم از خيلى از شهرهاي استان زنجان هم کمتر باشد ، بلکه نشانه اين است که همت اين مردم زيادتر است و به هر قيمتى حاضر نيستندکه بى کار بمانند، اما يک نکته تاسف بار درباره طارم وجود دارد به خصوص باتوجه به سابقه علمى و فرهنگى اين منطقه و آن نرخ نسبتا بالاي بى سوادي در اين شهرستان است . گرچه ما، معمولا هرجايى که جمعيت روستانشين بيشتري داريم ، با اين که شريف ترين و سالم ترين بخش جامعه ما و حامل خالص ترين بخش فرهنگ اسلامى و ايرانى ما، در روستا هستند، متاسفانه روستا نشينان ما، از شهرنشينان محروم ترند و هر جايى که روستايى بيشترباشد ، محروميت و با کمال تاسف و ميزان بى سوادي بيشتر است . در اين منطقه نرخ بيسوادي حدود30 درصد است که باتوجه به زمينه و استعداد اين مردم به هيچ وجه قابل قبول نيست . هم بايد فعاليت هاي آموزش وپرورش افزايش بيابد و هم نهضت سوادآموزي در اين جا کار بکند تا آن طورکه شايسته و بايسته اين مردم با فرهنگ است ، ان شاالله روزي برسد که حتى يک نفر بى سواد در سراسر طارم وجود نداشته باشد.من در اين جا بار ديگر بايد مراتب تاسف خودم را از حادثه جانگداز زلزله سال 63 ابراز بدارم . در آن زمان من اين توفيق را پيدا کردم که از منطقه زلزله زده ديدار بکنم در دوران استانداري استاندار شريف و بزرگوار آن وقت ،جناب آقاي موسوي که الان استاندار اصفهان هستند و من وزير فرهنگ وارشاد اسلامى بودم .
در آن حالت ناگواري که براي طارم بود، من اين توفيق راداشتم که از نزديک بيايم و اين مسايل را ببينم و تا آن جايى که دست مى داد،به بازماندگان عزيز عرض تسليت بکنم ، ولى هنوز هم داغ و درد آن زلزله بردوش ماست و مى دانم هنوز هم بعضى از مسايل ناشى از آن دوران است که اميدوارم بتوانيم آن ها را رفع بکنيم و خشکسالى مزيد بر علت شد که خسارات فراوانى به منطقه رساند. البته در سراسر کشور خشکسالى کم سابقه واقعا دولت را در تنگنا قرارداد به طوري که مجبور شد 3 درصد از کل بودجه عمرانى را براي جبران خسارت هاي خشکسالى تخصيص بدهد و متاسفانه ،به خاطر کندي فعاليت هاي اداري ما که يکى از مسايل مهمى که ان شاالله درطى برنامه سوم بايد صورت بگيرد ، تحول اداري براي سرعت بخشيدن واستفاده بهتر از امکانات است بخشنامه و آيين نامه هاي آن ، تازه تکميل شده است و ان شاالله جناب آقاي استاندار تلاش خواهند کرد که تا آن جا که ميسر است ، بتوانيم در مقابل خسارات زلزله هم تا حد ممکن مشکلات راجبران بکنيم . اين جا مزاياي فراوانى دارد. مزيت عمده منطقه ، کشاورزي ست . همان طور که فرماندار محترم يا نماينده محترم فرمودند، اين جا اولين توليد کننده زيتون در کل ايران است يعنى 13کل توليد ايران که حدود هفت تا هشت هزارتن است ، در اين منطقه توليد مى شود و ان شاالله صنايع جنبى آن ، اگر ايجادبشود، مى تواند در اقتصاد منطقه بسيار موثر باشد. خوشبختانه ، امسال بابرنامه اي که بود، متجاوز از هشت هزار تن سير، اين محصول گرانقدر وارزشمند، در اين جا توليد شد. اين ها نشان دهنده اين است که امکانات کشاورزي و استعدادها فراوان اند.
حاشيه دل انگيز قزل اوزن که در کل منطقه طارم مى گذرد، زمينه بسيار مستعدي براي کار کشاورزي ست . باغ هاي طارم زبانزد خاص و عام است و يکى از جاذبه هاي منطقه شما، باغ هاي طارم است . اين همه نشان مى دهد که اين منطقه يک منطقه ممتاز و فوق العاده کشاورزي ست که متاسفانه ، ما هنوز نتوانسته ايم آن طور که بايد و شايد ازامکانات مدرن براي توسعه و بهره برداري بهتر از آن ، استفاده بکنيم که ان شاالله با مبارزه با فقر امکانات و با همت دولت و مسوولان بايد در اين منطقه زمينه اي فراهم بکنيم که اين استعداد خدادادي نه تنها براي آبادانى وپيشرفت خود مردم منطقه ، بلکه براي رونق اقتصادي استان و اقتصاد ملى نيزموثر باشد. به همين دليل يکى از مهمترين برنامه هايى که بايد در اين جاصورت بگيرد، توسعه صنايع پايين دستى کشاورزي ست . خوشبختانه ، طى گزارشى که داده اند، تاکنون چند واحد در اين زمينه احداث شده است ، ولى حتما در برنامه سوم بايد اين امر گسترش بيابد. خوشبختانه ، طرح توسعه طارم مورد بررسى ست . با جناب آقاي استاندارکه صحبت مى کرديم ، اگر مطالعه به ثمر برسد و مفيد باشد که حتما مى رسدو ما بتوانيم در برنامه سوم براي طرح توسعه طارم رديفى بگذاريم ، من مطمئن هستم که در طول برنامه پنج ساله سوم تحول چشمگيري در منطقه ايجاد خواهد شد و بسياري از مشکلات موجود در منطقه حل خواهد شد واستعدادهاي اين منطقه براي خدمت به اقتصاد ملى به فعليت خواهد رسيد که حتما من اين مساله را پيگيري مى کنم و از همين جا از آقاي استاندارمى خواهم که با کمک خود دولت هرچه زودتر مقدمات احداث شهرک صنعتى در طارم را فراهم آورند تا ان شاالله از اين همه استعداد و توان در امرتوسعه صنعت درکنار کشاورزي استفاده بشود.
بند انحرافى پاوه رود از قزل اوزن مورد مطالعه قرار گرفته است که لابدجناب آقاي مهندس بى طرف که خوشحاليم امروز در خدمت ايشان هستيم ودر اين جمع حضور دارند، در وزارت نيرو بررسى مى کنند و ببينيم نتيجه مطالعه چه خواهد بود. البته هزينه نسبتا زيادي دارد . اميدوارم که مطالعه به نتيجه برسد و با پيگيري آقاي استاندار و وزير نيرو و خود من ، اگر بتوانيم اين بند انحرافى را ايجاد کنيم ، يک تحول بنيادي ; در امر کشاورزي منطقه ايجادخواهد شد. مژده ديگري که بايد به شما بدهم ، اين است که همه شما از وضع آب آشاميدنى اين شهرستان رنج مى بريد. در همين لحظات قبل خواهشى که من از جناب آقاي استاندار و وزير نيرو کردم ، گفتم که اين ابتدايى ترين نياز اين مردم شريف ، يعنى برخورداري از آب سالم و خوب را بياييد برآورده بکنيم که خوشبختانه ، هر دو قول دادند که ان شاالله آب آشاميدنى از چشمه کوثربراي مرکز شهرستان با کمک وزارت نيرو و استانداري تامين بشود و ان شاالله سال آينده همين وقت طرح آب آشاميدنى مرکز شهرستان افتتاح بشود و شمااستفاده بکنيد. ده پروژه از بيش از صد و شصت پروژه اي که در اين سفر افتتاح شد ،خوشبختانه ، متعلق به اين منطقه است و يکى از مهمترين پروژه هاي ما،يعنى افتتاح مرکز تلفن يک هزار شماره اي طارم است که از امروز افتتاح مى شود و مورد استفاده دوستان قرار مى گيرد. البته من علاقه مند بودم که بتوانم همه نيازهاي شما مردم بزرگوار رابرآورده بکنم ، ولى چه کار بکنيم که امکانات دولت و کشور اندک است ،به خصوص که در دو سال گذشته با سقوط قيمت نفت فشارهاي شديدي حتى بر برنامه هاي از پيش تصويب شده عمرانى دولت هم وارد آمد
اميدواريم که بتوانيم در طى برنامه سوم آن طور که شايسته استان بزرگ و شريف زنجان ونيز مردم شريف طارم و آب بر هست ، خدمت بکنيم ، ولى به عنوان يک هديه کوچک براي نوجوانان و دختران و به خصوص جوانان ، از جمله کمک هايى که دستور دادم در اين سفر بشود، يکى احداث زمين چمن فوتبال براي جوانان عزيز است و دوم احداث دبيرستان دخترانه در بخش چمن زرد تا دختران هوشمند و شايسته اين بخش هم بتوانند از امکانات تحصيلى استفاده بکنند.از اين که زير آفتاب به سخنان ارادتمند خويش گوش داديد، از صميم ; قلب سپاسگزارم . همه شما را به خدا مى سپارم و اميدوارم ، اگر زنده مانديم وديدارهاي بعدي داشتيم ، از پيشرفت ها و موفقيت هاي بيشتر سخن بگويم .الله بيزه يار اولسون ، دشمن لر قارلسن والسلام عليکم و رحمه الله و برکاته .